Klub je osnovan 1995. godine. U najveću žensku humanitarnu organizaciju International Inner Wheel primljen je 1996. godine. U svom dvadesetpetogodišnjem radu pomogao je mnogim pojedincima i organizacijama.

Članice su organizirale predavanja, koncerte, predstave, modne revije, monodrame, multiart projekte, mjuzikle, maškare. Sudjelovale su u TV humanitarnim akcijama, zajedno putovale i veselile se svakom novom humanitarnom projektu.

U cilju prikupljanja pomoći prodavale su hranu, rabljenu odjeću, pisanice, cvijeće, knjige, pomagale porušenima i poplavljenima. Organizirale su „košarice dobrote“ za Uskrs i Božić, pekle palačinke i kolače. Surađivale su i primale gošće iz IW klubova u svijetu. Distribuirale su donacije dobivene od „Hrvatske žene“ iz Amerike i IWC Belgije i Italije, te plaćale životna osiguranja za djecu. Svoje su projekte organizirale samostalno ali i kroz suradnju sa Rotary i Rotaract klubovima.

Ukratko, članice IW kluba Split, pomagale su i darivale stare i mlade, invalidne i nemoćne, darovite, potrebite i nesretne, mnoge. Klubu su se tijekom godina pridružile brojne vrijedne i afirmirane žene, tako da danas klub broji 28 članica.

Među prvim koje smo pomagale bio je Dom za djecu  “Maestral” Split, Centar za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj”, odjelu neonatologije Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split, udruzi  “MoST” is Splita, splitskom Skloništu za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, udruzi gluhih i nagluhih osoba Split, dale podršku akcijama pilot programa “Nastava učenja na daljinu”, udruzi ”Halo za pomoć“ , dječjem domu “Sv.Ana” iz Vinkovaca, udruzi za celijakiju Split, ženskoj udruzi “Rusmarin” iz Stomorske s otoka Šolte, udruzi “Cipelići”, udruzi Srce, udruzi “Zvono”, pomoć za poplavljenu Slavoniju, udruzi: Reins, udruzi slijepih i slabovidnih, Gradskoj  knjižnici Marko Marulić Split, udruzi Domine, Domu za odrasle – Trogir i još mnogim drugima.